بدون شک یکی از مهمترین و کاربردیترین امکانات موجود در نرمافزار ورد، امکان رسم جداول است. جدول برای ارائه مطالب مختلفی به کار میرود و کمک میکند تا بتوانید مطالب را به طور خلاصه، دستهبندی کرده و آنها را در اختیار مخاطب قرار دهید. به همین دلیل است که از آنها در بسیاری از مطالبی که نیاز به ارائه گزارشهای مختلف طبقهبندی شده دارند، استفاده میشود مانند مقالهها، پایان نامهها، کتابهای علمی و غیره.
انواع روشهای رسم جدول در ورد
روش اول رسم جدول
در این روش ابتدا باید وارد قسمت Insert در نوار ابزار بالای صفحه ورد شده و روی گزینه table کلیک کنید. حال در ادامه با توجه به تعداد سطرها و ستونهای مورد نظر خود، خانههای مشخصی از جدول را انتخاب کرده و رسم مینمایید.
روش دوم
دومین راه برای رسم جدول استفاده از گزینه Insert table است. در این روش نیز ابتدا وارد همان گزینه table در نوار ابزار بالای صفحه میشوید. سپس به جای رسم جدول با استفاده از خانههای آماده، روی گزینه Insert table کلیک میکنید که در نتیجه پنجرهای برای شما باز میشود که از طریق آن میتوانید تعداد سطر و ستونهای مورد نظر خود برای جدول را به صورت عددی تعیین کرده و به این شکل جدول مورد نظر شما ترسیم میشود.
روش سوم
در این روش هم با استفاده از گزینه table این بار روی draw table کلیک کرده و در این حالت با استفاده از یک ابزار مداد شکل میتوانید به طور دستی جدول مورد نظر خود را رسم نمایید.
روش چهارم
در قسمت quick tables چندین جدول آماده وجود دارد که میتوانید جدول مورد نظر خود را از بین آنها انتخاب کرده و در مکان مورد نظر خود در صفحه درج نمایید.
نحوه تبدیل متن به جدول (Convert Text to Table)
برای این کار ابتدا باید متن مورد نظر را مارک نمایید. سپس وارد سربرگ insert شده و روی گزینه table کلیک نمایید و گزینه convert text to table را انتخاب نمایید تا متن انتخاب شده، قالب جدولی بگیرد.
تغییر ساختار و ظاهر جدول
با رسم جدول دو سربرگ جدید به نوار ابزار بالای صفحه اضافه میشود که Design و Layout نام دارند و با استفاده از آنها میتوانید تغییراتی را در ساختار و ظاهر جدول خود اعمال نمایید و برای مثال میتوانید با استفاده از گزینه Table Style ساختار و ظاهر مورد نظر برای جدول را انتخاب کنید و با کلیک روی فلش کوچک موجود در سمت راست کادر، میتوانید قالبهای بیشتری را هم مشاهده نمایید.
علاوه بر این، رنگ جدولها به طور پیش فرض سفید است، پس میتوانید برای تغییر رنگ جدول از گزینه Shading نیز استفاده نمایید تا جدول را به رنگ مورد نظر خود دربیارید.
اگر بخواهید کادر جدولها را تغییر دهید میتوانید از گزینه Border Painter استفاده کنید تا دوباره موس به قلم تبدیل شود و بتوانید به طور دستی تغییرات مورد نظر خود را روی خطوط جدول اعمال نمایید، تغییراتی مانند قطر خطوط، رنگ آنها و غیره.
اضافه کردن سطر و ستون جدید به جدول
با استفاده از دستورهای موجود میتوانید سطر یا ستونهایی را به جدول خود اضافه نمایید.
از Insert Above برای اضافه کردن سطر جدید به بالای جدول استفاده میشود. همچنین از Insert Left برای افزودن ستون جدیدی به سمت چپ جدول استفاده میشود. از Insert Blow و Insert Right نیز به ترتیب برای اضافه کردن سطر جدیدی به پایین و یا اضافه کردن ستون جدید به سمت راست جدول استفاده میشود.
با استفاده از فلش کوچک موجود نیز میتوان سلول یا سلولهای جدیدی را به جدول اضافه نمود.
هر یک از گزینهها میتوانند برای ایجاد سلولهای جدید به شما کمک کنند. گزینه Shift Cell Left میتواند کمک کند تا سلولهای جدیدی با سلولهای مارک شده جایگزین شوند و یا سلولهای مارک شده به سمت چپ حرکت کنند. گزینه Shift Cell Down سلولها را به سمت پایین هدایت میکند و گزینه Insert Entire Row با توجه به تعداد سلولهای انتخاب شما، یک سطر جدید کامل به جدول اضافه میکند. گزینه Insert Entire Column نیز همین کار را این بار به صورت ستونی انجام میدهد.
حذف سلولها و یا سطر و ستونهای اضافی
در صورت تمایل به حذف سلول یا یک سطر یا ستون میتوانید از گزینه Delete استفاده نمایید. با انتخاب این گزینه کادر جدیدی باز میشود که چهار زیرمجموعه را شامل میشود و میتوانید با استفاده از آن، سطر و ستونهای اضافی را حذف کنید.