آتلیه تخصصی صفحه آرایی آرنگ، سابقه ای درخشان در تصویرسازی، صفحه آرایی و طراحی کتاب کودک با بالاترین کیفیت دارد. این گروه مجرب، با اتکا به طراحان متخصص خود بالاترین کیفیت و جذابترین صفحات را برای شما طراحی کرده و آماده چاپ می کند. صفحه آرایی دو زبانه، صفحه آرایی برای کودکان خاص، کتابهای ویژه و … تخصص ماست.

طراح صفحه آرایی کتاب کودک علاوه بر تسلط کامل بر اصول گرافیک، می بایست با مسائل روانشناختی کودکان نیز آشنایی کاملی داشته باشد. همچنین در نظر گرفتن اصولی چون پرهیز از تبلیغ خشونت، استفاده از رنگهای جذاب برای کودکان، تاکید بر هویت ایرانی و پرورش روحیه ملی گرایانه کودکان، تاکید بر اهمیت خانواده و غیره در صفحه آرایی کتاب کودک بسیار حیاتی می باشد.

تصویرسازی کتاب کودکان، یکی از زیباترین و ارزشمندترین هنرهایی است که روح تازه ای به کتاب داستان کودکان می بخشد. احتمالا بارها تصاویر و نقاشی های موجود در کتاب داستان های کودکانه را مشاهده کرده اید.

کودکان برای آنکه بتوانند انس بیشتری با داستان پیدا کرده و از خواندن آن لذت ببرند، به تصویرسازی نیاز دارند. بنابراین هیچ کتاب داستان کودکانه ای بدون تصویرسازی نمی تواند خود را در دل کودکان جا کند. اما سوال اصلی این است که تصویر سازی چگونه و با چه تکنیک هایی انجام می شود؟ اصلا یک تصویرگر کتاب کودک باید چه مهارت ها و ویژگی هایی داشته باشد؟ در این مطلب به تمامی این سوالات پاسخ می دهیم.

تصویرسازی کتاب کودکان یعنی چه؟

تصویرسازی کتاب کودکان، به ایجاد تصاویر مرتبط با داستان در جلد کتاب و صفحات داخل آن گفته می شود. این تصویر شامل کاراکترها، تصاویر و اشکال معناداری است که با داستان اصلی کتاب مرتبط بوده و به نوعی به درک بیشتری داستان کمک می کنند.

این تصاویر به نوعی کامل کننده داستان کتاب بوده و در شناخت فضای کلی داستان، کاراکترها و شناخت خصوصیت آن ها نقش مهمی دارند. کودکانی که توانایی خواندن متن کتاب را ندراند، می توانند از روی تصاویر موضوع کلی داستان را حدس بزنند. بنابراین تصویرگر باید بتواند تصویر را در بطن متن طراحی کند.

تصویرسازی کتاب کودکان چه اهمیتی دارد؟

تصویرسازی کتاب کودکان از آنجایی حائز اهمیت است که می تواند به درک و فهم هر چه بیشتر متن  داستان کمک کند. از طرفی تصویرسازی و صفحه آرایی برای کتاب های کودکان بیش از کتاب بزرگسالان اهمیت دارد. چرا که این موارد می توانند جذابیت کتاب را چندین برابر کرده و ماندگاری آن را در ذهن کودکان بیشتر کند.

تصویرگری باعث می شود که حتی با گذشت زمان، داستان کتاب مد نظر در ذهن کودک باقی بماند. زیرا تصویر مربوط به کتاب داستان برای همیشه در ذهن وی خواهد ماند. البته این مورد تنها برای تصویرسازی های جذاب و خلاقانه صدق می کند.

متداول ترین سبک ها در تصویرسازی کتاب کودک

سبک های مختلفی برای تصویرسازی کتاب کودکان وجود دارند. حتی ممکن است هر تصویرگری با توجه به سلایق و توانایی های خود، سبک مختص به خودش را داشته باشد. اما متداول ترین سبک هایی که برای تصویرگری به کار می روند، به شرح زیر هستند.

سبک فانتزی

سبک فانتزی، سبکی است سرشار از تصاویر و رنگ های شاد و جذاب که می تواند نظر هر کودکی را به خود جلب کند. این تصاویر می توانند حالتی سرزنده و شاد به کتاب داستان ها ببخشند.

سبک گرافیکی

در این سبک از تکنیک های  همانند تایپوگرافی و نقاشی برای تصویرسازی بهره می برند. خطوط پررنگ و استفاده از رنگ های قوی در این سبک باعث می شود که تصاویر به یادماندنی تر باشند.

سبک واقع گرایانه

در ای سبک تمامی مدل ها و موقعیت ها همان طور که هستند، به تصویر کشیده می شوند. این سبک بیشتر برای کتاب های آموزشی کودکان در سنین بالاتر مناسب است.

سبک داستانی

این نوع تصویرسازی دارای یک دنباله بصری است که سعی در تعریف کردن داستان کتاب دارد.

تصویرسازی کتاب کودکان به چه روش هایی انجام می شود؟

روش های مختلفی برای تصویرسازی کتاب کودکان وجود دارند. استفاده از هر روش به نوع کتاب، موضوع کتاب، سبک تصویرگر و خواسته کارفرما بستگی دارد. روش های مختلف تصویرسازی کتاب عبارتند از: لیتوگرافی، اکریلیک، ذغال، مداد رنگی، دیجیتال، اتود با مداد، خودکار و جوهر، کلاژ، آبرنگ و … .

در ادامه هر یک از روش های تصویرسازی کتاب کودکان را به صورت کامل معرفی خواهیم کرد.

تصویرسازی کتاب کودک به روش لیتوگرافی

یکی از قدیمی ترین، سنتی ترین و مقرون به صرفه ترین روش های تصویرسازی کتاب کودکان، چاپ لیتوگرافی است. در این روش از سنگ آهک به عنوان سطح چاپ بهره می برند. به همین دلیل به آن سنگ نگاری نیز گفته می شود.

در این روش سطح سنگ با اسید خورده شده و از قسمت های برجسته برای چاپ استفاده می کنند. چاپ با قسمت های برجسته با جوهر صورت می گیرد. کیفیت تصاویر در این روش و ماندگاری آن بسیار بالا بوده و برای چاپ در تیتراژهای بالا مناسب است.

تصویرگری کتاب کودکان با روش اکریلیک

یکی از جذاب ترین روش های تصویرسازی کودکان، روش اکریلیک است که با ماده اکریلیک انجام می شود، اکریلیک ماده ای است که سریع خشک شده و از آن برای ایجاد رنگ ها و بافت های مختلفی بهره می برند. این رنگ برای ایجاد سطوح صاف و صیقلی گزینه بسیار مناسبی می باشد.

رنگ های اکریلیک ضخیم می توانند به راحتی برای ایجاد بافت و سایه مورد استفاده قرار گیرند. رقیق رنگ رنگ اکریلیک را با آب انجام دهید. زیرا این رنگ در آب به صورت یکنواخت پخش می شود. با کاردک می توان بافت های مختلفی با رنگ اکریلیک ایجاد کرد.

تصویرسازی برای کتاب کودکان با استفاده از ذغال

زغال یک ماده طبیعی سیاه رنگ است که به ما این امکان را می دهد طرحی سیاه و سفید با سایه های مختلف و با جزئیات فراوان ایجاد کنیم. از ذغال می توان برای ترسیم سبک های واقع گرایانه و داستانی به خوبی استفاده کرد.

انعطاف پذیری و ماندگاری کار با ذغال بسیار بالاست. به همین دلیل می تواند برای مدت زمان طولانی روی کاغذ بماند. متاسفانه با ذغال نمی توان طرح های رنگی و شاد برای کتاب کودکان ترسیم کرد. شاید این مورد را بتوان یکی ا ز معایب بزرگ این روش دانست.

تصویرگری کتاب کودک با روش مداد رنگی

یکی از ساده ترین روش های تصویرسازی کتاب کودکان، تصویرسازی با مداد رنگی است. این روش با استفاده از مداد رنگی صورت گرفته و جذابیت بالایی دارد. مداد رنگی نسبت به سایر المان های دیگر در دسترس تر بوده و استفاده از آن آسان تر است. با مداد رنگی می توان هم از رنگ های روشن و زنده و هم از رنگ های تیره برای تصویر سازی بهره برد.

همچنین اثرات بافتی این روش در چاپ گسترده بی نظیر هستند. از بزرگ ترین معایب این روش می توان به وقتگیر بودن آن و عدم اجرای طرح های سه بعدی اشاره کرد. در واقع با مداد رنگی نمی توان تصویرهای سه بعدی برای کتاب ها طراحی کرد.

استفاده از روش دیجیتال برای تصویرسازی

روش دیجیتالی، روشی مدرن برای تصویرسازی کتاب کودکان است که امروزه بسیار از آن استفاده می کنند. در این روش از نرم افزارهای کامپیوتری برای ترسیم انواع طرح ها و تصاویر بهره می برند. برنامه فتوشاپ یکی از این برنامه هاست که گرافیست ها و تصویرگرهای مدرن با آن کار تصویر سازی را انجام می دهند.

در این روش می توان از انواع بافت ها و رنگ های شاد و زیبا برای ترسیم نقاشی استفاده کرد. فانتزی ترین و واقعی ترین تصاویر را می توان با نرم افزارهای کامپیوتری طراحی کرد.

اتود با مداد، روشی برای تصویرسازی کتاب کودکان

اتود با مداد روشی قدیمی و همچنان محبوب برای تصویرسازی کتاب کودکان است. در این روش از خطوط باریک و ظریف برای رسم طرح ها و نقاشی ها استفاده می کنند. بنابراین در این نقاشی خبری از رنگ های شاد و سرزنده نیست. تصاویر موجود در این نقاشی بسیار دقیق هستند. اما ایراد بزرگ این روش آن است که به دلیل نداشتن رنگ های شاد ممکن است جذابیت کمتری برای کودکان داشته باشد. اما خب این روش در کنار روش های دیگر برای برخی از کتاب ها می تواند گزینه مناسبی باشد.

تصویرسازی با بهره گیری از روش خودکار و جوهر

از دیگر روش هایی که شباهت زیادی به روش اتود با مداد دارد، روش خودکار و جوهر است. در این روش تنها از خودکار و جوهر برای تصویرسازی کتاب کودکان بهره می برند. این روش نسبت به سایر  روش های دیگر بسیار سریع تر و ارزان تر است. همچنین با خودکار می توان طرح هایی با جزئیات، ظرافت و کنتراست بالا ایجاد کرد. خشک شدن سریع جوهر این امکان را می دهد که تصویرسازی را با سرعت بالا انجام دهیم. البته از معایب این روش می توان به عدم پاک شدن جوهر اشاره کرد. بنابراین تصویرسازی باید با دقت بالایی صورت گیرد.

تصویرگری کتاب کودک به روش کلاژ

یکی از زیباترین روش هایی که برای تصویرسازی کتاب کودکان به کار می رود، روش کلاژ است. در این روش برای ساختن تصاویر از قطعات، مواد و پارامترهای مختلفی در کنار هم بهره می برند. کنار هم قرار دادن قطعات، بافت ها و متریال های مختلف باعث می شود که تصویر حالت زنده تر، جذاب تر و خاص تری داشته باشد.

مثلا می توان برای تصویرسازی از بخش هایی از یک روزنامه، قطعات چوب، پر، کاغذ رنگی، پارچه، چسب و… استفاده کرد. روش کلاژ معمولا برای تصویرسازی کتاب داستان های جذاب کودکانه به کار می رود. هر چه خلاقیت تصویرگر بیشتر باشد، زیبایی و جذابیت کلاژ بیشتر خواهد بود.

استفاده از روش آبرنگ برای تصویرسازی کتاب کودک

از دیگر جذاب ترین روش های تصویرسازی کتاب کودکان، روش آبرنگ است. با استفاده از آبرنگ می توان طرح هایی با رنگ ملایم، روشن و زنده ایجاد کرد. نرمی، تخیل و عمق بالا سه ویژگی بسیار مهم این روش هستند. برای تصویرسازی با آبرنگ باید سعی کنید از آبرنگ های باکیفیت استفاده کنید. همچنین استفاده از قلمو یا اسفنج نرم برای پخش آبرنگ لازم است. نقش و نگارهای آبرنگی را باید با حرکات نرم و روان ایجاد نمایید. برای ایجاد سایه ها، رنگ ها را با هم ترکیب کنید. تصویرسازی با آبرنگ برای کتاب داستان های کودکانه گزینه مناسبی است.

تصویرگر کتاب کودکان باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

تصویرسازی کتاب کودکان شاید در نگاه اول کاری ساده به نظر برسد. اما تصویرسازی یکی از هنرهایی است که به داشتن مهارت و توانایی زیادی نیاز دارد. اگر می خواهید به عنوان یک تصویرگر کتاب کودکان فعالیت داشته باشید، باید ویژگی های خاصی داشته باشید.

خلاقیت بالا

مبتکر بودن، خلاقیت بالا و سلیقه خاص برای تصویرگر بودن لازم است. تصویرگرد باید بتواند با توجه به متن کتاب، تصاویری جذاب و خلاقانه برای کتاب طراحی کند. داستان سرایی از طریق تصویر از مهم ترین توانایی های تصویرگر کودکان است.

دانش ادبیات کودکان

تصویرگر باید با ادبیات کودکان در هر رده سنی آشنا بوده و بتواند متون کودکانه را در هر رده سنی به خوبی درک کند. همچنین تصویرگر باید مخاطب خود را بشناسد تا بتواند تصاویری مناسب برای آن طراحی کند.

مهارت بالا در روش های مختلف تصویرسازی

یک تصویرگر ماهر باید با سبک ها و تکنیک های مختلف تصویرسازی آشنایی داشته و بتواند با مهارت بالایی آن ها را پیاده سازی کند.

آشنایی با مسائل روانشناختی کودکان

تصویرگر کتاب کودکان به صورت مستقیم با روحیات کودکان در ارتباط است. بنابراین باید آشنایی کاملی با مسائل روانشناختی کودکان داشته باشد. این دانش به ما تصویرگر این امکان را می دهد تا بهتر بتواند با مخاطب خود ارتباط برقرار سازد.

قیمت تصویرسازی کتاب کودکان چقدر است؟

قیمت تصویرسازی کتاب کودکان به عوامل مختلفی بستگی دارد. تجربه و سبک تصویرگر، تعداد تصاویر و اندازه کتاب، مدت زمان تکمیل پروژه، نوع تکنیک قابل استفاده و … جزء این عوامل هستند. بنابراین نمی توان تعرفه و قیمت خاصی برای تصویرسازی در نظر گرفت. هر چه تکنیک مورد استفاده پیچیده تر و تعداد تصاویر بیشتر باشند، هزینه تصویرسازی نیز بیشتر است. همچنی تصویرگرهای ماهر، حرفه ای و باتجربه دستمزد بیشتری جهت تصویرسازی کتاب اخذ خواهند کرد.

چگونه یک تصویر ساز ماهر شویم؟

تصویرسازی کتاب کودکان نیاز به مهارت و دانش بالایی در زمینه طراحی و گرافیک دارد. اگر شما نیز به فعالیت این حوزه هنری علاقه دارید، باید مهارت های خود را در این زمینه تقویت کنید. انجام راهکارهای زیر از شما یک تصویرگر حرفه ای می سازد.

نقاشی های متعدد بکشید

همیشه و هر جا که می روید به محض آنکه فرصت پیدا کردید، یک نقاشی بکشید. کشیدن نقاشی های متعدد به شما کمک می کند تا در طول زمان در امر نقاشی کشیدن روان تر شده و مهارت بیشتری به دست بیاورید. همچنین با نگاه کردن به مجموعه نقاشی های خود می توانید سبه سبک نقاشی خود ببرید. این گونه شناخت بیشتری از حرفه خودتان به دست خواهید آورد.

در زمینه تصویرسازی مطالعه کنید

کتاب ها و مطالب بسیار مهمی در مورد تصویرسازی کتاب کودکان منتشر شده اند. سعی کنید مطالعه فراوانی در این زمینه داشته و همواره خود را به روز نگه دارید. کتاب داستان های معروف کودکان را که بسیار مورد توجه قرار گرفته اند، به دقت بررسی کنید. این کار به شما کمک می کند تا بیشتر با روحیات کودکان آشنا شوید.

چهره ها را ساده طراحی کنید

اگر لازم است چهره ای را در کتاب طراحی کنید، زیاد به جزئیات آن نپردازید. چون استفاده از خطوط ساده تر برای انتقال احساسات در تصویرسازی کودکان بسیار موثرتر عمل می کند. در واقع کودکان هیچ نیازی به این جزئیات ندارند. چون شما تنها با چند خط ساده می توانید تمامی احساسات لازم را به کودک منتقل کنید.

جمع بندی

تصویرسازی کتاب کودکان جزئی از مهم ترین بخش های صفحه آرایی این کتابهاست که حتما باید صورت گیرد. تصویرسازی به جذابیت هر چه بیشتر کتاب نزد  کودک و درک بهتر بیشتر مطالب آن کمک خواهد کرد.

چقدر این مطلب مفید بود ؟

یک ستاره پنج ستاره

میانگین رتبه 0 از ۵. تعداد امتیازات 0

اولین کسی باشید که رای میدهد