استودیو آرنگ، به صورت تخصصی به صفحه آرایی مجله، فصلنامه، ماهنامه، گاهنامه و… میپردازد. سرعت، دقت، انجام اصلاحات، کیفیت و حوصله در صفحه آرایی مجلات از مهمترین دغدغه مدیران مسئول نشریات کشور است. ضمن اینکه هزینههای نجومی برخی از طراحان، قسمت اعظمی از بودجه نشریات را به خود اختصاص میدهد. لذا آتلیه صفحه آرایی آرنگ، با هزینهای بسیار به صرفه اقدام به پروژههای صفحه آرایی شما نموده و آماده عقد قرارداد با ارگانها و نهادهای مختلف جهت برون سپاری این امر خطیر است.
برای اطلاع از تعرفه طراحی مجله و نحوه سفارش کلیک کنید
نمونه کارهای طراحی مجله استودیو آرنگ
برای مشاهده جزئیات هر مجله روی آن کلیک کنید
نمونه کار صفحه بندی گزارش عملکرد سال 1398 دانشکده فنی
نمونه کار گزارش عملکرد بخشداری بخش مرکزی پاکدشت
نمونه کار گزارش عملکرد شناسنامه انتخاباتی بخش کهریزک
نمونه کار طراحی مجله یا کاتالوگ ویژه نامه آموزش فروشندگان مد ایرانی و فشن
نمونه گزارش عملکرد یک ساله روابط عمومی شهرداری چهاردانگه
نمونه کار طراحی و صفحه آرایی گزارش عملکرد سالانه دانشکده مکانیک 1397
نمونه کار طراحی گزارش عملکرد شرکت بیمه ایران معین
نمونه کار طراحی و صفحه آرایی نشریه مذهبی با مضمون های محرم و اربعین و کربلا
نمونه کار طراحی مجله هنری و خانواده
نمونه کار طراحی و صفحه آرایی گزارش عملکرد دانشگاه تهران سال 1396
نمونه کار طراحی گزارش عملکرد فصلی بخشداری کهریزک
نمونه کار طراحی گزارش عملکرد روابط عمومی شهرداری
نمونه کار صفحه آرایی مجله با موضوع برندینگ و صنعت و بازار
نمونه کار طراحی مجله مد ایرانی و سبک زندگی
نمونه کار صفحه آرایی نشریه سیاسی به صورت روزنامه
صفحه آرایی مجله یا طراحی مجله معمولا تخصصی است و مخاطبانی خاصی دارد ولی مخاطب روزنامهها عام هستند. قطع مجله از روزنامه کوچکتر است و شیرازه و نوعی صحافی دارد ولی ورقهای روزنامه را بدون دوخت لابه لای هم میگذارند. تاریخ استفاده از یک مجله نیز با روزنامه متفاوت است (برای دانلود قالب آماده صفحه آرایی مجله کلیک کنید). مجله فقط برای یک روز نیست و در برخی موارد آنها را جمع آوری و آرشیو میکنند تا بتوان به عنوان مرجع از آنها استفاده کرد.
مفاهیم خام مجلات معمولا مقالات مختلفی هستند که به صورت دست نویس یا تایپ شده و یا فایل به همراه عکسها جداول و طراحیها تحویل میشوند. فرایند صفحه آرایی در واقع کار روی این مواد خام است به گونهای که آنها را به صورت یک مجموعه هماهنگ درآورد تا مخاطب بتواند با آنها ارتباط برقرار کند. (پیشنهاد می شود نمونه صفحه آرایی مجله را هم نگاهی کوتاه بیاندازید)
صفحه آرایی مجله ها را میتوان به چند گروه تقسیم کرد
مجلات مصرف کننده
مخاطبان این نوع مجلات عمومیتر هستند و به علت علاقه به موضوع و محتوای سرگرم کننده و یا آموزشی آنها را خریداری میکنند.
مجلات تخصصی
این نوع مجلات به صورت حرفهای در یک زمینه خاصی میپردازند. مانند کشاورزی، پزشکی، گرافیک، اقتصاد و…
مجلات داخلی
مجلاتی هستند که در سازمانها، شرکتها، ادارات و یا دانشگاهها منتشر میشوند و موضوع آنها اطلاعرسانی در مورد فعالیتهای مجموعه میباشد. در مقاله بولتن چیست به طول کامل در خصوص خبرنامههای داخلی توضیح کامل دادهایم.
نکات قابل توجه برای صفحه آرایی مجله
با توجه به اینکه صفحه آرایی مجلات نیاز به ذوق هنری بسیاری دارد، اما نباید قوانینی را که برای انجام درست صفحه آرایی در مجلات وجود دارد نادیده بگیریم. این دستورالعملها و قوانین برای انجام صفحه آرایی به صورت تجربی و بر اساس حدس و گمان نوشته نشده است، بله در پس هر استدلالی یک منطق و قانون خاص وجود دارد.
تاثیر مطالب بر صفحه آرایی مجله
در قوانین و دستورالعملهایی که برای نشریات مقرر شده است. مجله در حقیقت به نشریهای گفته میشود که، در طول یک ماه تنها یکبار انتشار پیدا میکند. بر خلاف نشریههای دیگر جلد مجله، از تیترهایی از مطالبی که در مجله ارائه شده است برخوردار میباشد و شما تنها با مشاهده جلد رویی مجله میتوانید تا حدودی از مطالبی که درون مجله وجود دارد آگاه شوید.
مجله از مطالبی به هم پیوسته در قالب داستان مانند که هر ماه منتشر میشود پیروی میکند، این مطالب میتواند در مورد موضوعات و اجناس متفاوت نوشته شود. به عنوان مثال مجله ویژگیهای چندین جنس مانند گوشی موبایل را در کنار یکدیگر قرار میدهد و به نقد و بررسی آنها میپردازد. اما صفحه آرایی نشریه به گونهای است، که در هر شماره و صفحه مطالب متفاوتی را ارائه میکند. در حقیقت پس از انتشار هر جلد از مجله، باید در انتظار جلد بعدی مجله برای تکمیل مطالب جلد قبلی منتظر بمانید.
در تعریف قانونی که برای مجله ارائه شده است “مجله” را در قالب یک نشریه در قالب مطالب گوناگون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و یا حتی ادبی میداند، در حقیقت مجله با چیدمان دقیق و مناسب مطالب گاهی میتواند نقد و بررسی دو مطلب کاملاً متفاوت و متضاد را در قالب یک داستان ارائه کند. در حقیقت مهمترین نکته در صفحه آرایی مجله توجه به ویژگیهای ظاهری و استفاده از رنگبندیهای مناسب در طراحی قسمتهای مختلف و صفحات گوناگون مجله است، اما فراموش نکنید که مطالب یک مجله نیز برای جلب توجه مخاطب باید از انسجام لازم برخوردار باشد. یکی از مهمترین نکاتی که در طراحی اشکال و صفحه آرایی مجله باید مورد توجه قرار دهید، قابلیت لی آوت میباشد، این قابلیت به معنای ارائه مطالب گوناگون در قالب تصویرهای مناسب و با استفاده از طراحی بصری است.
عناصری که برای طراحی اشکال و صفحه آرایی مجله در نظر گرفته میشود، باید از قواعد و قوانینی که برای تصویر آرایی مجلات مدون شده است پیروی کند. طراحی جلد مجله، عنوان مجله، تیترها، سر تیترها، ستونبندیهای مناسب، همه و همه در کنار هم میتواند یک مجله با کیفیت و مخاطب پسند را به وجود بیاورد.
ویژگیهای طراحی مجله
یکی از مهمترین ویژگیها در صفحه آرایی مجلات، پوسته بودن مطالب و چگونگی قرارگیری صفحات در کنار یکدیگر است. زیرا بسته بهاندازهای که برای ورقهای مجله در نظر گرفته میشود، مطالب گوناگونی میتواند در مجله قرار بگیرد و بنا بر نیاز مخاطبان پس از چاپ مجله روانه بازار شود، اگر چه ممکن است که مجله تنها برای قشر خاصی به چاپ برسد. اما بیشتر مجلهها برای استفاده کلیه مردم طراحی میشوند و بیشتر مطالب عمومی درون آنها نوشته میشود.
در واقع نویسنده مجله باید مطالب را به گونهای بنویسد که بتواند حالت محاوره را با مخاطب مورد نظر حفظ کند، به طوری که مطالب به گونهای نوشته شود که مخاطب احساس کند با نویسنده مطالب به صورت رو در رو در حالت گفتگو است و اخبار گوناگون را از زبان او میشنود.
این شیوهی گفتاری امکان برقراری ارتباطی بیشتری را برای خواننده با مجله فراهم میکند، به گونهای که فرد ساعتها بتواند مطالب گوناگون مجله را مطالعه کند، اما دچار حس یکنواختی و خستگی نشود.
صفحه آرایی مجله، به همراه جلوههای بصری به کاررفته در آن با صفحه بندی نشریهها متفاوت است. به گونهای که در مجلات کمتر در رابطه با نرخ سکه و طلا و نوسانات بازار بورس مطالبی دیده میشود.
هر چند مجلاتی وجود دارد که به صورت تخصصی این گونه مطالب را مورد بررسی قرار میدهد، اما در مجلاتی که برای عموم مردم منتشر میشود، این گونه مطالبی کمتر دیده میشود و بیشتر انعکاس خبرهای مختلف و مطالب سرگرم کننده برای مخاطبان ارائه میشود.
مجلات بنا بر اینکه توسط یک سرمایه گذار شخصی و با استخدام نیروهای متخصص طراحی شده و روانه بازار میشود، میتواند در قالب مجلههای گوناگون علمی، فرهنگی، خبری، تخصصی و… به چاپ برسد. هر چند میزان دوام و پایداری عمر مجله وابسته به پذیرش آن از سوی مخاطبان و ادامه سرمایه گذاری فرد بنیانگذار مجله دارد.
چرا که در صورت چاپ شمارههای متفاوت مجله، اگر میزان فروش مجله به تعداد حد نصاب مورد نظر نرسد، امکان دارد که سرمایه گذار مجله از ادامه چاپ آن منصرف شود و دیگر هیچ هزینهای برای چاپ شمارههای بعدی مجله پرداخت نکند.
چگونگی طراحی نشریه
برای صفحه آرایی مجله باید از چگونگی انتخاب مطالب متنوع ارائه شده در آن و چگونگی نگارش مطالب برای مجله آگاهی کامل داشته باشید. در واقع مجله از دو بخش “فرم” و ” محتوا” تشکیل میشود، که فرم به شکل و نحوهی ارائه مطالب مندرج در مجله گفته میشود و محتوا به پیامی که مجله قصد انتقال آن به مخاطب را دارد اختصاص داده میشود.
برای طراحی مجله باید از عناصر گرافیکی متنوع و جذاب برای جلب توجه بیشتر مخاطب استفاده شود، زیرا بدون طراحی جلوههای رنگی مناسب و استفاده از تصاویر متنوع، مجله جذابیت خاصی را برای مطالعه مخاطبان نخواهد داشت.
بنابراین بنا بر نوع مطالبی که قرار است در مجله ارائه شود، باید تصاویر مناسب و طراحیهای رنگی باکیفیت برای مجله در نظر گرفته شود تا مجله از حالت خشک و ساده بودن درآمده و برای مطالعه مخاطبان جذب باشد. ویدیو و مطلب آموزش صفحه آرایی را حتما مطالعه بفرمایید.
برای اینکه بتوانید یک مجله مناسب را به چاپ برسانید، باید مطالبی را که در شمارههای مختلف ارائه میکنید، به خوبی به هم پیوند بزنید. زیرا بعد از مطالعه هر جلد از مجله، مخاطب منتظر است تا در جلد بعد ادامه مطالب جلد قبلی مجله را مورد مطالعه قرار دهد.
از این رو هر اندازه که مطالب مجله از یکدست و منسجم بودن بیشتری برخوردار باشد، مخاطب علاقه بیشتری به مطالعه مجله پیدا میکند و مجله مورد نظر نیز جز مجلههای موفق چاپ شده به حساب خواهد آمد.
در بیشتر کشورهای دنیا، برای چاپ مجلههای قوی و مخاطب پسند از یک فرد تحت عنوان کارگردان هنری بهره میگیرند. کارگردان هنری با نظارت بر گروهی که مسئولیت طراحی گرافیکی مجله را بر عهده دارند، سعی در هر چه بهتر شدن مجله مینماید.
امروزه بیشتر مجلههای مطرح دنیا از افرادی تحت عنوان کارگردان هنری، دبیر صفحات، سردبیر و… استفاده میکنند، تا بتواند مجلهای با کیفیت مناسب را روانه بازار کنند و از رقبا در زمینه فروش مجله پیشی بگیرند.
بعد از انجام طراحی گرافیکی و صفحه بندی، نوبت به چگونگی ارائه مطالب در مجله میرسد. توجه داشته باشید که، هر چقدر هم مجله شما جذاب و زیبا باشد اما از مطالب جدید و بروز برخوردار نباشد، کاربر هیچ علاقهای به مطالعه آن نخواهد داشت.
از این رو از مطالب جدید و امروزی استفاده کنید و در انجام نقد و بررسیها جانب اعتدال را رعایت کنید، تا بتوانید مخاطبان بیشتری را برای مطالعه مجله مورد نظر جذب نمایید.
یکی از مهمترین نکاتی که بسیاری از مجلات در انتشار شمارههای متعددشان نادیده میگیرند، انجام تغییرات آهسته و پیوسته در مجله است. به گونهای که اگر شما به یکباره از صفحه آرایی مجله تا طرح روی جلد و پوستگی مطالب را در مجله تغییر دهید، قطعاً مخاطبانتان را بهزودی از دست خواهید داد.
از این رو به شما پیشنهاد میکنیم که برای انجام تغییرات در مجله، عجلهای نداشته باشید و تا حد امکان آهسته و پیوسته قسمتهای مختلف مجله را تغییر دهید.
شیوه نامگذاری مجله
برای نامگذاری یک مجله، به خاطر داشته باشید که همه مردم مجله شما را با این نام خواهند شناخت. از این رو به شما توصیه میکنیم که از یک نام یا علامت تجاری برای نامگذاری مجله استفاده کنید.
نام مجله در روی جلد مجله و در سمت راست قرار خواهد گرفت و در اولین نگام مخاطب به این نام نگاه خواهد کرد. بنابراین اگر از جلوههای بصری و یا لوگوهای زیبا برای نامگذاری مجله استفاده میکنید، جلوه زیبا شناسی را رعایت کنید، تا مخاطب در هنگام دیدن آرم مجله جذب مطالعه مطالب درون مجله شود.
نکات قابل توجه در نامگذاری مجلات
- در نامگذاری مجله، باید این نکته را فراموش نکنید که نام انتخابی، به صورت همیشگی بر روی مجله چاپ خواهد شد و بعد از چاپ اولین سری از مجله دیگر به سادگی قادر به تغییر آن نخواهید بود. از این رو سعی کنید نام انتخابی علاوه بر زیبا بودن از هماهنگی لازم با اندازه مجله و دیگر قسمتهای روی جلد مجله برخوردار باشد. (نمونه طرح جلد مجله)
- در هنگام نام مجله نیازی به حروفچینیهای چاپی نخواهد بود، یک نام طراحیشدهی گرافیکی زیبا از نامهایی که به صورت حروفی در کنار هم قرار گرفتهاند بسیار زیباتر خواهد بود.
- به دلیل اینکه نام گرافیکی طراحی شده بر روی جلد مجله، در آینده به عنوان یک نشان تجاری مورد استفاده قرار میگیرد. به شما توصیه میکنیم که نام مجله را به گونهای انتخاب کنید، که قادر به چاپ در اندازههای بزرگ و یا کوچک باشد. (جلد مجله هنری)
- نام مجله و چگونگی طراحی گرافیکی آن باید به صورت مخاطب پسندی ارائه شده باشد، تا مخاطب از میان انواع مجلههای ارائه شده، مجله مورد نظر را برای مطالعه انتخاب کند. در طرحی جلد مجله و نام آن تأثیر تضاد میان رنگها را جدی بگیرید و بهترین طراحی را در هر شماره ارائه کنید.
- در معرفیهای تبلیغاتی برای مجله به عنوان یک محصول مخاطب پسند و تجاری، تا حد امکان از نام تجاری آن استفاده کنید و معرفی مجله را به گونهای انجام دهید که، به اعتبار تجاری مجله هیچ خدشهای وارد نشود.
- در طراحی صفحات مجله هم بهتر است که نام مجله به همراه شناسنامه آن در قسمت بالای فهرست مطالب درج شود و شماره صفحات و تاریخ مجله نیز در قسمت پایین صفحه درج شود.
با توجه به اینکه مجلات از اندازههای کوچکتری نسبت به روزنامهها برخوردار هستند، از طراحی “قطع مجله” به دلیل صرف جویی بیشتر در مصرف کاغذ بهرهمند هستند.
در واقع در فرآیند قطع مجله باید اندازه مجله به درستی انتخاب شود و بین مطالب مجله و اندازه آن تناسب وجود داشته باشد. (جلد مجله عکاسی)
به عنوان مثال برای طراحی مجلههای متناسب برای کودکان عرف”قطع مجله” 21*16. 5است و از اندازههای دیگر برای طراحی این دسته از مجلهها استفاده نمیشود. در خصوص طرح جلد مجله کودک نیز نکات تخصصی مربوط به خود وجود دارد.
یکی از نکاتی که در “قطع مجله” تأثیرگذار خواهد بود، اندازه دستگاهها و تجهیزات فنی ارائه شده برای چاپ مجلات گوناگون خواهد بود که به هیچ عنوان اندازهاین تجهیزات قابل تغییر نیستند. بنابراین با توجه به قابلیت دستگاهها و تجهیزات چاپ، باید اندازه مناسب برای مجله در نظر گرفته شود. هر چند مجلات عمومی اندازهی بزرگتری را نسبت به مجلات تخصصی دارا هستند، تا عموم مخاطبین بتوانند به راحتی این مجلات را مطالعه کنند.
طرح روی جلد مجله
یکی از مهمترین قسمتهایی که در یک مجله مورد توجه واقع میشود، طراحی روی جلد مجله میباشد. عوامل بسیار زیادی در طراحی زیبا و جذاب یک جلد مجله تأثیرگذار هستند، که برخی از این عوامل برای آشنایی بیشتر در این مقاله شرح داده شده است.
دستهبندی عکسهای چاپ شده در صفحه آرایی مجله هنری
تصاویری که در مجلات چاپ میشوند، در چهار گروه دستهبندی میشوند که این چهار دسته جهت آشنایی بیشتر در ادامه بیان شده است.
- عکسهای منفرد و تکی به همراه تیتر و شرح جداگانه برای هر عکس
- عکسهای منفرد و تکی که داخل یک متن خبری قرار میگیرند.
- عکسهای گالری مانند که به طور پیدرپی و متوالی درج میشوند.
- عکسهای مونتاژ شده
در هنگام قرار دادن عکس بنا بر زاویه دید مشخص بر روی جلد مجله، باید زاویه دید عکس از نظر نوع نگاه آن مورد توجه واقع شود. برخی از عکسها دارای زاویهی دید خاصی هستند، اما برخی دیگر از یک زاویه دید خنثی در هنگام عکسبرداری برخوردار میباشد و قرارگیری این عکسها بروی جلد مجله کاملاً متفاوت خواهد بود.
هنگام قرار دادن عکس بر روی جلد مجله باید به این نکات توجه داشته باشید:
- آیا عکس مورد نظر قدرت خبری دارد و قدرت تجسم افراد را تحت تأثیر و تقویت قرار خواهد داد؟
- آیا عکس مورد نظر دارای چه ارزش فرهنگی و هنری میباشد؟
- آیا عکس انتخابی به صورت اختصاصی برای جلد مجله انتخاب شده است؟
طراحی صفحات مجله (صفحه آرایی مجله هنری)
در صفحه آرایی مجله بنا بر نوع مطالبی که درون آنها قرار میگیرد، توجه به نکاتی که در ادامه بیان شده است دارای اهمیت میباشد.
در طراحی صفحات مجله باید توجه داشته باشید که صفحات به صورت زوج در برابر بیننده قرار میگیرند و دو صفحهی متقابل طراحی شده باید از ارتباط مناسبی برخوردار باشند. در واقع طراحی صفحات مجله ترکیبی از تصاویر، رنگها، حروف چینی، کادر و… میباشد.
بنابراین به وسیله این قابلیتها میتوان دو صفحه زوج مجله را به راحتی باهم مرتبط کرد، تا بیننده با علاقه بیشتری مطالب درون مجله را مورد مطالعه قرار دهد. همچنین در برخی از اوقات میتوان از یک عکس افقی بروی هر دو صفحه زوج مجله، برای ارتباط معنایی بیشتر مطالب مجله استفاده کرد.
با توجه به اینکه صفحه آرایی مطالب برای نوشتن مطالب، از دو آرایش ستونی متفاوت برخوردار میباشد. باید ارتباط معنایی مناسبی بین مطالب نوشته شده در نظر گرفته شود.
تا مخاطب هماهنگی موضوع را با طراحی صفحات به طور کامل حس کند. بنابراین صفحه آرایی مجله علاوه بر خلاقیت، نیاز به تخصص عملی نیز برای ارائه یک طراحی مناسب و کاربردی نیازمند میباشد.
ارتباط صفحات مقابل در صفحه آرایی مجله هنری
صفحات مقابل در صفحه آرایی مجله به دلیل ایجاد یک ترکیب اهمیت دارند. گرید در این صفحات باید به گونه ای باشد که پیوند بصری بین صفحات برقرار نماید.
ترجیحاً جایگذاری عکس در صفحات متقابل به صورت یکسان انجام می شود. بهتر است صفحات مقابل دارای ارزش خاکستری بالایی نباشند زیرا این مساله باعث خستگی چشم بیننده می شود. استفاده از یک تصویر واحد در کل دو صفحه باعث اتحات صفحات می شود اما باید به گونه ای انتخاب شود که قسمت اصلی آن در عطف قرار نگیرد. در دو صفحه متقابل بهتر است زاویه دید تصاویر به طرف عطف باشد.
به کارگیری رنگ در صفحه آرایی مجله
با توجه به اینکه رنگهای به کاررفته در صفحه آرایی مجله، اولین عنصر مورد توجه مخاطب است. توصیه میشود که از رنگهای کنتراست و متضاد مانند قرمز و مشکی در طراحی صفحات مجله برای جلب توجه بیشتر مخاطبان استفاده شود.
همچنین رنگهای متناظر و متناسب در یک طیف رنگی به عنوان مثال نارنجی کمرنگ مایل به زرد و یا نارنجی پررنگ، میتواند تضاد رنگی جذاب و زیبایی را برای جلب توجه مخاطب به وجود بیاورد.
اما توجه داشته باشید که بهتر است برای رنگ صفحه آرایی مجله از رنگ سفید و برای مطالب نوشته شده از رنگ سیاه استفاده شود. استفاده از این رو رنگ متضاد خوانایی مطالب را برای مخاطبان افزایش خواهد داد و در هنگام مطالعه مجله چشمها دچار خستگی نخواهد شد.
حروف رنگی متنی که بر روی تصاویر چاپ میشوند، با توجه به رنگ اصلی پسزمینه عکس مورد انتخاب قرار میگیرند. به عنوان مثال اگر رنگ به کاررفته در تصویر به کاررفته در متن نارنجی باشد، بهترین رنگ انتخابی برای درج متن بر روی عکس از نوع رنگ آبی در نظر گرفته میشود.
استفاده از رنگهای متضاد هیجانانگیز و آرام بخش، سبب میشود که مخاطب علاقه بیشتری به مطالعه مجله داشته باشد. به عنوان مثال استفاده از انواع رنگهای آبی، صورتی، سبز و بنفش کمرنگ و رنگهای مانند خاکستری روشن و تیره، میتواند در هنگام مطالعه، پیام مورد نظر را به طور کامل به مخاطب منتقل سازد.
به کارگیری رنگها درون مجله بیشتر به مخاطبان مجله بستگی خواهد داشت و بنا بر نوع سلیقه این دسته از مخاطبان انتخاب خواهد شد. به عنوان مثال رنگ مورد استفاده در داخل صفحات مجلههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کاملاً با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
تیتر و سوتیتر در صفحه آرایی مجله
تیتر که به عنوان کلمات قابل توجه برای یک مطلب درون مجله درج میشود، بر روی یک موضوع خاص مرتبط با متن متمرکز است و سبب جلب توجه بیشتر مخاطب به مطالعه مطلب مورد نظر خواهد شد. از این رو انتخاب رنگبندی و اندازه حروفی که برای یک تیتر در مجله در نظر گرفته میشود، بنا بر موضوعی که در تیتر مورد نظر گنجانده شده است متفاوت خواهد بود.
در مجلات معمولاً از تیترهای جذاب و کوتاه برای جلب توجه بیشتر مخاطب استفاده میشود. از این رو یک تیتر 10 حرفی برای استفاده در مجله به هیچ عنوان مناسب نخواهد بود.
برای جلب توجه بیشتر تیترها با حروف بزرگ با وجود یک پسزمینه سفید در مجله درج خواهد شد. اما توجه داشته باشید که انتخاب اندازه مناسب برای تیترها از مهمترین نکات قابل توجه میباشد. همچنین تعداد سطرهای تیترها، تعداد حروف و اندازهی آنها نیز از اهمیت ویژهای نزد مخاطبان برخوردار میباشد.
سادهترین تیترهای در نظر گرفته شده میتوانند در قالب یک خط قرار بگیرند، اما برخی از اوقات تیترهای بیش از یک خط نیز در صفحات مجله وجود خواهد داشت.
تیترها از نظر تعداد سطر و ستون، میتوانند به تیترهای یک ستونی چند سطری، یک سطری سراسری و چند سطری تقسیمبندی شوند. همچنین در آرایش تیترها میتوان از اشکال پلکانی، هرم وارونه، مثلثی، نامساوی و متمرکز، نامساوی و متمایل به راست و متساویالاضلاع برای جلوه گری بیشتر تیتر استفاده کرد.
تیترهای مجله را بنا بر نیاز، میتوانید در قسمتهای مختلف مجله مورد استفاده قرار دهید، اما باید در جذاب بودن تیتر و محل قرارگیری آن دقت لازم را داشته باشید.
بعد از درج تیتر در مجله، سوتیترها که به عنوان چکیده یا مقدمهای از مطلب مورد نظر هستند، مورد توجه واقع میشوند. سو تیترها با حروفی کوچکتر از تیتر و بزرگتر از تیتر اصلی مورد استفاده قرار میگیرد و مکان قرارگیری آنها بعد از تیترها میباشد. سوتیترها باید با فونت مناسب و محتوای دقیق به چاپ برسد، تا بتواند به خوبی توجه مخاطب را نسبت به مطالعه مطلب درجشده در مجله جلب کند.
حروف مجله
چگونگی انتخاب حروف یکی دیگر از مهمترین قسمتهای مهم در صفحه آرایی مجله است. مهمترین مشخصهای که برای حروف در نظر گرفته میشود واحد اندازهگیری آنها بر اساس واحد پوینت میباشد. هر پوینت برابر 72. 1 اینچ است و کوچکترین و بزرگترین حروف مورد استفاده در بازهای بین یک تا 84 پوینت قرار میگیرند.
اندازهای که برای حروف در قسمتهای گوناگون متن، مانند تیتر، سوتیتر و لید متن مجله در نظر گرفته میشود متفاوت میباشد. حروف تیتر از سوتیتر بزرگتر است و حروف سوتیتر از متن اصلی درشتتر خواهد بود.
از طرفی برای متنهایی که به صورت لید هستند، حروف معمولاً نسبت به سایر حروف به کاررفته در متن مشخصتر خواهد بود. چگونگی آرایش حروف برای قرارگیری در صفحات مجله، بنا بر ستونبندی مجله بر اساس ستونبندیهای دو ستونه، سه ستونه و یا چهار ستونه متفاوت خواهد بود.
ستونهایی که برای نوشتن مطالب مجله در نظر گرفته میشود، معمولاً از یک سبک و روش خاصی تبعیت میکند، اما در برخی از اوقات بنا بر قرارگیری تصاویر مرتبط با یک مطلب، نوع قرارگیری ستونها تغیر خواهد کرد.
برای حروف چینی مجملات میتواند از روشهای مختلفی مانند حروفچینی با ماشین تحریر، تایپ، خطوط تحریری (شابلون) و حروف برگردان، حروفچینی دستی، حروفچینی ماشینی، فتوتایپ، لاینوترون، لاینوفیلم، فتو ترونیک، اینتر تایپ، لاینوتایپ و فتو تایپ استفاده کرد. که استفاده از این حروفها بنا بر قالب مطالب ارائه شده در مجله متفاوت خواهد بود.
فهرست مطالب مندرج در مجله
فهرست بندی مجله، یکی از مهمترین قسمتهای طراحی شده در صفحه آرایی مجله است. زیرا با وجود ارائه یک فهرست بندی مناسب، مطالب مندرج در مجله به راحتی برای خواننده قابل دسترسی خواهد بود. از این رو کافی است تا خواننده فهرست مطالب مجله را بررسی کرده و موضوع علاقهاش را برای مطالعه بیشتر انتخاب کند.
در فهرست بندی مجلات معتبر، از تصاویر مرتبط با مطالب بخش مورد نظر نیز برای راهنمایی بیشتر مخاطب استفاده میشود. همچنین ممکن است که جلوههای رنگی زیبا نیز برای جذابیت بیشتر فهرست بندی مجلات استفاده شود.
اما مهمترین قسمت انتخاب تیترهای مناسب و مرتبط با مطلب مورد نظر در قسمت فهرست مطالب مجله میباشد.
توصیه میشود که فهرست مطالب به طور مدون در صفحات اول مجله به چاپ برسد، تا خوانند بتواند به راحتی فهرست مطالب را مورد بررسی قرار دهد و برای جستجوی مطالب مورد نظرش در هر شماره از مجله دچار سردرگمی نشود.
معمولا در صفحه فهرست مجله فضای منفی نسبت به فضای مثبت بیشتر است زیرا مخاطب باید بتواند به راحتی عناوین و شماره صفحات را پیدا کند. نوع و اندازه فونت در صفحه فهرست می تواند با فونت سایر متون مجله متفاوت باشد. در بسیاری از مواقع شناسنامه مجله نیز در صفحه فهرست قرار می گیرد. فهرست بیشتر مجلات یک صفحه است اما گاهی فهرست را در یک ستون یا نصف صفحه جای می دهند و بقیه صفحه با سخن سردبیر کامل می شود.
مشخصات شناسنامه مجله
یکی از مهمترین قسمتهایی که خواننده را با مجله آشنا میکند و او را به خواند مجله ترغیب میکند شناسنامه یک مجله میباشد. شناسنامه مجله بنا بر نوع مجله، در قالب نسبتاً گسترده و مفصلی برای آشنایی بیشتر مخاطب بیان میشود.
در درجه اول در قسمت شناسنامه مجله نام مجله و سپس شماره و تاریخ روز، ماه و سال ، شماره مسلسل مجله، هفتگی یا دو هفتگی، ماهانه یا فصلنامه بودن مجله برای آشنایی بیشتر مخاطب با شیوه نوبت انتشار و زمان ارائه مجله به چاپ میرسد.
در ادامه نام صاحب امتیاز مجله، مدیرمسئول، ناشر، مدیر امور اداری، سردبیر یا شورای نظارت نویسندگان، معاون، سردبیر و مسئول آگهی مجله به همراه شماره تلفنهای ضروری برای تماس با مجله مورد نظر به چاپ خواهد رسید. همچنین نشانی صندوق پستی و آدرس ایمیل و فکس مجله نیز برای ارتباط مخاطبان با مجله در این قسمت قابل مشاهده خواهد بود.
از دیگر مشخصاتی که در قسمت شناسنامه مجله باید به چاپ برسد، شماره تلفن چاپ خانه و نام چاپخانه مجله است. همچنین نام گرافیستها و عکاسان مجله و چگونگی تک فروشی و کلی فروشی مجله نیز برای آشنایی بیشتر مخاطبان باید در این قسمت به طور دقیق بیان شود. تا در صورت نیاز مخاطب بتواند به عنوان مثال اشتراک یک ساله مجله را برای استفاده تهیه نماید.
محل مناسب جهت چاپ شناسنامه مجله
برای چاپ شناسنامه مجله معمولاً صفحات اول و یا آخر در نظر گرفته میشود، که از اهمیت بیشتری نزد مخاطب برخوردار هستند. از این رو توصیه میشود که برای حفظ انسجام شناسنامه مجله، آن را در یک قالب یک دست و مناسب با پسزمینه سفید در تمامی شمارههای مجله به چاپ برسانید.
اما اگر علاقهمند هستید که از جلوههای رنگی در صفحه آرایی شناسنامه مجله بهره بگیرید، فراموش
نکنید که رنگهای در نظر گرفته شده را، در شمارههای مختلف جهت حفظ انسجام شناسنامه مجله تغییر ندهید.
چگونگی شمارهگذاری صفحات در صفحه آرایی مجله
در صفحه آرایی مجله توجه داشته باشید که تمامی صفحات باید به طور دقیق شماره گذاری شوند، تا خواننده در هنگام مطالعه مجله به راحتی بتواند به شمارههای مورد نظرش دسترسی پیدا کند.
همچنین شایان ذکر است که بهترین مکان برای قرارگیری شماره صفحات مجله در سمت بازشوی مجله در پایین صفحه میباشد، تا مخاطب به راحتی بتواند به شماره صفحات مورد نظرش دسترسی داشته باشد.
در قسمت منگنه دار مجله نیز میتوانید نام مجله و شماره مجله و تاریخ انتشار آن را قرار دهید، تا در زمان جدا شدن ورقهای مجله، هویت مجله مجدداً قابل بازیابی باشد.
در این مقاله به ارائه نکات مهمی راجع به طراحی مجله، صفحهبندی انواع نشریه و بولتن به ویژه مجله پرداخته میشود. با اینکه مواردی همچون سلیقه، تجربه طراح و همچنین صفحهآرایی نقش بسزایی در جذابیت نشریات دارد، اما بایستی اصول مشترک آنها و قواعد مختص هر نوع نشریهای مانند کتاب، مجله، نشریه و یا روزنامه رعایت شود. در صفحهآرایی و طراحی مجله و نشریات مختلف، یکی از مسائلی که دارای اهمیت است، آشنایی با ساختار و تفاوت انواع نشریات با یکدیگر میباشد، از همین رو، در ادامه، به بیان شباهتها و تفاوتهای انواع نشریات پرداخته میشود. و سپس نکاتی کاربردی و مهم را راجع به صفحهآرایی مجله برای شما شرح خواهیم داد. همچنین می توانید با دانلود قالب آماده صفحه آرایی نشریه ایرانی با ورد نیز به روند طراحی گرافیکی خود سرعت ببخشید.
اهداف اصلی صفحهآرایی مجله
- خوانایی مطالب
- ایجاد انگیزه در خواننده جهت ادامه مطالعه
شما باید قبل از طراحی و صفحهآرایی مجله و نشریات، این دو هدف را به خاطر داشته باشید و برای دستیابی به آنها تلاش نمایید. همچنین شما باید به گونهای، در جهت طراحی و صفحهآرایی گام بردارید که وجود تصاویر و گرافیک بیش از حد، خوانایی مطالب شما را تحت شعاع قرار ندهد. (برای دانلود قالب آماده طراحی مجله با ورد کلیک کنید)
قطعاً یکی از اهداف اشخاصی که به صفحهآرایی مجله و روزنامهها میپردازند، جلب توجه خواننده و ایجاد انگیزه در وی برای ادامه مطالعه میباشد. با توجه به اینکه حقایق روزمره، از جمله مسائلی است که روزنامهها با آن سروکار دارند، از این رو، خوانندهها دارای اشتیاق لازم جهت مطالعه اخبار آنها هستند و به سمتشان سوق پیدا میکنند.
ارائه نکاتی کاربردی جهت صفحهبندی مجله
شما با رعایت اصول و قواعدی قادر به انجام صفحهبندی مجله به شکلی حرفهای خواهید بود. مطالعه کردن را میتوان نخستین گام در طراحی مجله به شمار آورد، زیرا که داشتن درک درست درباره موضوع، طراحی و صفحهبندیای متناسب با موضوع و به شکلی حرفهای را منجر میشود. بکارگیری این مسئله، نه تنها در موقع صفحهآرایی، بلکه در طراحی قالب مجله نیز حائز اهمیت است. زیرا که جهت دستیابی به طرحی جذاب و مرتبط با موضوع، داشتن درک صحیحی از محتوا میتواند بسیار کمککننده باشد. بنابراین، به مطالعه محتوا و مقالات پیش از صفحهآرایی بپردازید.
در زیر به ارائه نکاتی در این زمینه خواهیم پرداخت:
- در ابتدا، اقدام به طراحی قالبی متناسب با موضوع و محتوای مجله خود کنید.
- برای اینکه جهت صفحهبندی حرفهای و چیدمانی خلاقانه، دست شما باز باشد، سعی کنید که از یکگریدبندی متغیر و انعطافپذیر برای مجله خود بهره گیرید.
- به تعریف ساختاری مشخص ولی منعطف، جهت عنوانبندی و ورودی مقالات بپردازید.
- سعی کنید بر اساس شخصیت و هویت مجله، دست به انتخاب فونت بزنید.
- با توجه به حجم محتوا و نوع مخاطب مجله، اقدام به انتخاب فاصله میان سطرها و کلمات و همچنین اندازه فونت نمایید.
- سعی کنید با توجه به موضوع مجله، عناصر گرافیکی مناسب به کار ببرید و از استفاده از عناصر نامرتبط با موضوع در این زمینه خودداری کنید.
- از طرحها و تصاویری که دارای ساختار یکپارچه و یکسان است، بهره گیرید. برای مثال، اقدام به استفاده از طرحهای گرافیکی در یک مجله و تصاویر واقعی در مجلهای دیگر نمایید.
- سعی کنید، جهت ایجاد فاصله میان عناصر مختلف، یک قاعدهای کلی را در نظر داشته باشید و همچنین دقت کنید تناسب ستونبندی و فضای منفی میان عناصر رعایت گردد.
- توجه داشته باشید که ایجاد نظم، هدف صفحهآرایی میباشد و وجود موارد غیرقابل پیش بینی و مبهم و همچنین هرج و مرج در آن نامطلوب است. در صفحهبندی مجله به مواردی همچون نحوه قرارگیری عناصر بصری، انسجام و توازن و تعادل و همچنین ترکیببندی مناسب توجه نمایید.
سعی کنید بر اساس شخصیت و هویت مجله، دست به انتخاب فونت بزنید
ترفندهایی مفید جهت صفحهآرایی مجله
- تناسب موضوع مقاله با دو صفحه مقابل هم در مجله از لحاظ بصری، از جمله نکاتی است که بایستی صفحه آرا به اجرای تصمیماتی در رابطه با هر دو بپردازد تا از هماهنگی لازم با ماهیت کلی مجله نیز برخوردار باشد.
- میتوانید به منظور دستیابی به ترکیببندی بهتر و رسیدن به تعادل و توازن در صفحه، خطهایی با ضخامتهای مختلف را به کار گیرید.
- تناسب میان موضوع و روحیه بصری صفحه، از دیگر مواردی است که باید در صفحهآرایی مجله رعایت گردد.
- در صورت قرارگیری چندین ستون از مطالب در کنار هم، اقدام به ترکیببندی آنها به نحوی نمایید که دارای ارتباط بصری و تناسب با یکدیگر باشند.
- از آنجا که وجود فضای خالی در دو صفحه، در ایجاد خلاقیت و ابتکار در طراحی، دارای نقشی اساسی میباشد، از این رو، به فضاهای خالی و منفی توجه نمایید.
- در قسمت ابتدای مقاله، حتماً به استفاده از تصاویر مهم و تیترها بپردازید.
نحوه صفحهبندی و طراحی مجلات هنری
تصویرسازی و ایجاد طرحهای گرافیکی، از جمله مواردی است که پروژههایی همچون صفحهآرایی و طراحی مجلات هنری به آن نیازمند است. این موضوع میتواند با بکارگیری تکنیکهای مختلف و با ابتکار و خلاقیت صورت گیرد، ولی سعی کنید تمامی تصویرسازیها و طرحها، از سبک اجرایی یکپارچه و یکسانی برخوردار باشد، البته میتوان به اجرای متفاوت طرحها نیز پرداخت، اما به شرطی که از عنصری جهت برقراری ارتباط میان آنها بهره گرفت.
ایده ها و نمونه صفحه آرایی مجلات
نمونه صفحه آرایی مجلات جهت ایده پردازی برای طراحی یک کار جدید بسیار کمک کننده خواهد بود. تهیه طرح خلاقانه جهت انجام صفحه آرایی از مهمترین مراحل طراحی یک مجله است. طراح به طور معمول برای هر صفحه نیاز به یک ایده جدید دارد، مشاهده کارهای پیشینیان و ایده گرفتن از آن ها کمک شایانی در خلق آثار ناب صفحه ارایی می کند. آرنگ در اینجا می کوشد به مخاطبان طراح خود، برخی از نمونه های صفحه آرایی مجلات موفق را به نمایش گذاشته تا گامی هر چند اندک در افزایش کیفیت صفحه آرایی های کشور برداشته شود.
منابع:
1. صفحهآرايي و انتشارات (ميزانپاز)، مهندس بهروز موسوي، از انتشارات دانشكده علوم ارتباطات اجتماعي، 1351
2. رنگ و گرافیک در مطبوعات ، بهروز موسوي، فصلنامه رسانه، سال پنجم، شماره سوم، پاییز 1373، صفحه 38 تا 43
3. صفحه آرایی،پلی بین نویسنده و خواننده، نسرین بنیادي، فصلنامه رسانه، شماره 1، بهار 1369، صفحه 46 تا 48
4. وبلاگ گرافیست عزیز، جلال عطارزاده، مدرس و پیشکسوت گرافیک
5. يادداشتها و مطالب مربوط به مباحث درس «گرافيك و صفحهآرايي در مطبوعات»، هاجر حسین خواه، وبلاگ روابط عمومی چی
6. فنون روابط عمومی از مجموعه کتب مقالات تخصصی روابط عمومی، خسرو يحيايي، تهیه کننده و ناشر: دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی (اداره هماهنگی روابط عمومی های کشور) / نوبت و سال انتشار: اول ۱۳۸۴
تیم تحقیق و توسعه آرنگ، پیوسته با انجام مطالعات و پژوهشها، همچنین استفاده از به روزترین نرم افزارهای جهان، همیشه در صدد است از خلاقانهترین و آخرین متد روز جهت انجام صفحه آرایی مجلات دنیا استفاده نماید.
یقینا، مخاطبان شما درک بسیار بهتر و مشتاقانه تری از صفحات طراحی شده توسط متخصصین ما خواهند داشت.
جهت هرگونه سفارش و یا استعلام با ما تماس بگیرید و یا از طریق فرم استعلام با ما در ارتباط باشید.
3 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
بسیار عالی ممنون از سایت خوبتون
بسیااار عالی و کامل بود. ممنونم
با سلام و احترام
اطلاعات مفید و کاربردی را در سایت قرار داده اید.سپاسگزارم.